Mogador – Espressobar

Vraag je aan koffiekenners waar je de lekkerste koffie van Haarlem kunt drinken, dan zul je ongetwijfeld meerdere keren met overtuiging ‘Mogador‘ horen. En niet alleen de koffie is lekker, ook de sfeer, bediening én de taartjes zijn redenen om Mogador te bezoeken.

Bron: Vimeo
Oprichter Youssef Kaniz (r) Bron: Vimeo – 123docs

Mogador

Mogador is in 2012 opgericht door Youssef Kaniz en Mo Houlich aan de Botermarkt. Deze koffie hotspot is met zijn 18 zitplaatsen niet al te groot, maar dat zorgt voor een fijne, huiselijke sfeer. Voor Haarlem deze koffie hotspot rijk was, zat hier overigens een verfwinkel. En oja, de fiets en de foto’s die daar aan de muur hangen? Ook die zijn te koop!

Mogador

Het is er de hele dag door gezellig druk. Dus is er binnen geen zitplek meer? Dan kun je (met mooi weer) ook buiten op één van de stoeltjes en bankjes je koffie drinken.

Mogador 2.0

Sinds begin 2018 heeft medeoprichter Mo Houlich het samen met zijn vrouw Anna overgenomen van Youssef. Het concept van Mogador blijft hetzelfde, maar het menu is wel een klein beetje veranderd. Denk aan meer huisgemaakte sapjes, andere taarten en meer ontbijt- en lunchopties.

De koffie

De koffie die geserveerd wordt is van Bocca, een ‘groene’ koffie uit Ethiopië, Brazilië of Indonesië, die in Dronten wordt gebrand.

Koffie van Bocca
Koffie van Bocca

Wij kozen voor de cortado en de cappuccino. Uiteraard konden die niet genuttigd worden zonder de heerlijk ogende taartjes te testen. En ze zagen er niet alleen heerlijk uit, ze smaakten ook nog eens erg goed!

Carrot cake
Carrot cake

Leuke feitjes: Mogador serveert 30 verschillende soorten koffies (van espresso tot soja lattes), verkoopt per jaar zo’n 821 kilo koffie én trekt dagelijks gemiddeld 321 bezoekers.

Cappuccino en carrot cake
Cappuccino en carrot cake
Banana bread
Banana bread

Barista workshop

Wil je zelf ook de fijne kneepjes van het vak leren? Dan kun je bij Mogador terecht. Met een groep van minimaal 2 personen en maximaal 6 personen kun je op één avond een baristaworkshop volgen. Deze is er voor beginners en voor gevorderden. Check de website of vraag aan de bar voor meer info.

Youssef; Eigenaar van Mogador

Adres

Mogador
Gasthuisstraat 48

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 8.00 – 18.00
Zaterdag 8.00 – 17.30
Zondag 10.00 – 17.00

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste koffie hotspots in Haarlem.
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem