Native – Koffie hotspot in de Vijfhoek

Haarlem is weer een koffiezaak rijker met de komst van Native. Dit keer midden in het centrum, in de Vijfhoek. Wij gingen uiteraard meteen even langs voor een kopje koffie en een taartje!

Native

Oprichters Myriam en Maria kennen elkaar al jaren uit de horecawereld en hadden samen de droom iets te starten. In hun woonplaats Haarlem misten ze nog wat, dus besloten ze daar Native te beginnen. En daar zijn wij ze dan weer dankbaar voor, want Native is zeker een aanwinst voor Haarlem!

Voor de Haarlemmers lijkt het misschien alsof dit koffietentje zomaar uit het niets is verschenen. Maar voor Myriam en Maria is het alles behalve vanzelf gegaan. Maar liefst elf maanden zijn ze bezig geweest om van een oude opslagplaats in de Breestraat een prachtige zaak te maken.

Sfeer en interieur

Dat Myriam en Maria van planten houden is duidelijk te zien. Er staan nog veel bloemen van het openingsfeestje van het weekend ervoor. Maar ook door de hele ruimte staan én hangen er planten. Dit zorgt voor een frisse en huiselijke sfeer.

Door de hele zaak zijn er verspreid verschillende zithoekjes gecreëerd. En voor de spelletjesliefhebbers is er achterin een grote tafel waar je onder andere kunt dammen en schaken of werken.

De koffie

Voor de coffee lovers is er keuze genoeg op de kaart. Uiteraard staan espresso (die standaard wordt geserveerd met een dubbele shot), en cappuccino op de kaart. Drink je liever een cortado, flat white of filterkoffie, dan kun je hier ook terecht. De koffie kan geserveerd worden met gewone koemelk, maar ook met amandelmelk of geitenmelk.

De koffie die bij Native geschonken wordt is van White Label Coffee, net als bij de nieuwe hotspot Cleeff, waar we vorige week over schreven. Bij Native heb je van dit smakelijke koffiemerk de keuze uit Brazil en Rwanda. Voor de cappuccino kozen wij Brazil en voor de cortado kozen wij Rwanda, die iets meer uitgesproken is. Weet je niet welke koffie je moet kiezen? Vraag gerust om advies!

Lunch en taart

Zoetekauwen kunnen hier hun hart ophalen met verschillende cakes, taarten en (gezonde) lekkernijen, gemaakt door Sharp Sharp en Eef en Lien.

Maar ook voor een lunch kun je hier prima terecht. Denk aan sandwiches, kaneelbroodjes, tosti’s, yoghurt met granola of lijnzaadcrackers met pompoenhummus (ook van Eef en Lien). Wij gingen echter voor de carrotcake (again ja!), en die was heerlijk!

Sherry – Voor de kick

De meiden van Native zijn niet alleen dol op koffie, maar ook op sherry. En dus vind je ook ‘Sherry on the rocks’ terug op de kaart, onder het kopje ‘Voor de kick’.

Adres

Native
Breestraat 23zw

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 08:00 – 18:00
Woensdag: 08:00 – 18:00
Donderdag: 08:00 – 18:00
Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zaterdag: 08:00 – 18:00
Zondag: 09:30 – 18:00

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste koffie hotspots in Haarlem.
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem