By Lima – Gezond én lekker

Ze zijn nog maar 5 maanden open, maar je zou eerder denken dat ze er al jaren zitten. By Lima zit sinds oktober 2015 op de plek waar voorheen lunchroom Opera (in de Zijlstraat) zat en is inmiddels een begrip geworden in Haarlem.

By Lima

Diantha en Bruno, eigenaren van By Lima, zijn van mening dat een gezonde levensstijl het leven mooier maakt. Maar, misschien nog wel belangrijker: Gezond moet vooral ook erg lekker zijn. En dat lukt ze! Met zo veel mogelijk biologische seizoensproducten van lokale leveranciers en zo min mogelijk E-nummers en geraffineerde suikers maken ze vrijwel alles helemaal zelf. En buiten dat het gezond en lekker is, ziet het er ook nog eens prachtig uit!

De koffie

De koffie die By Lima schenkt is van Catunambú, een Spaans koffiemerk met bonen uit onder andere Venezuela, Colombia, Brazilië, Java, Kenia en Ethiopië. De koffiekaart is niet erg uitgebreid, maar houd je van espresso, cappuccino, americano of latte macchiato, dan ben je hier aan het goede adres.

Coffee to go? Alles to go!

Heb je haast? No worries, je kunt hier ook koffie voor onderweg halen. En niet alleen de koffie is to go, eigenlijk is alles van de kaart mee te nemen. Een stukje taart voor onderweg? Geen probleem!

Taart

De taartjes hebben wij nog niet geprobeerd, maar als ze net zo lekker smaken als ze eruitzien, dan zit het wel goed. Als we de verhalen mogen geloven, zijn ze verrukkelijk!Ook By Lima verkoopt taartjes van Sharp Sharp, net als we laatst al tegen kwamen bij de pas geopende koffie hotspot Native.

Ontbijt en lunch

Voor een ontbijtje zit je hier ook zeker goed. Je kunt voor de gebruikelijke ontbijtplank met onder andere een gekookt eitje en een croissant gaan. Maar wil je eens wat anders, dan kun je ook voor een met ei gevulde avocado, bananenbrood of pompoen-pannenkoekjes gaan.

Wij kwamen dit keer echter voor de lunch en kozen voor zuurdesembrood met pompoenhummus, granaatappelpitjes, paarse worteltjes, pompoenpitten en gekarameliseerde cashewnoten én zuurdesembrood met warm gerookte zalm en dille-mayonaise. En die waren allebei heerlijk!

Eet je vegetarisch, veganistisch of glutenvrij? Of heb je allergieën? Geen enkel probleem. By Lima kan overal rekening mee houden, zolang je het maar aangeeft.

En… vergeet vooral niet naar beneden te kijken, want er ligt een prachtige betegelde vloer!

Werkplek

Er zijn hier genoeg stopcontacten te vinden én er is WiFi: een ideale plek om te werken met je laptop dus!

Adres

By Lima
Zijlstraat 65
Facebook.com/bylima.haarlem

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 18:00
Dinsdag: 08:00 – 18:00
Woensdag: 08:00 – 18:00
Donderdag: 08:00 – 18:00
Vrijdag: 08:00 – 18:00
Zaterdag: 08:00 – 18:00
Zondag: 09:00 – 18:00

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste koffie hotspots in Haarlem.
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem