Aoké Café – Kwaliteitskoffie tijdens de meubeljacht

– Aoké Café is voorlopig gesloten.-

Om Aoké café (spreek uit als: Ee-oo-kee ka-fee) te vinden, moet je wel een klein beetje je best doen, ondanks dat het zich midden in het centrum bevindt. Maar als je het eenmaal gevonden hebt, kun je er niet meer omheen. Aoké bevindt zich namelijk (sinds november 2015) in woonwinkel Home Stock Limited Editions bij het Raakskwartier. Ben je dus uitgeshopt, dan kun je daarna lekker even neerploffen bij Aoké voor een kopje koffie of thee. Maar uiteraard mag dat ook zonder vooraf gewinkeld te hebben.

Aoké Café

Home Stock begon eind 2014 als pop-up store in het Raaksgebied, maar tegenwoordig mogen ze dat ‘pop-up’ weglaten en is het inmiddels een ‘echte’ winkel. En bij winkelen… hoort koffie. Dus begonnen Vincent en Daphne in november 2015 Aoké Café op de begane grond van Home Stock. Een logische keuze eigenlijk.


Daphne runde hiervoor al Aoké Vintage (betaalbare vintage kleding) op de eerste etage van Home Stock, maar een café kon er ook nog wel bij. Vincent is al langere tijd werkzaam in de horeca, zat op de hogere hotelschool en weet ontzettend veel van koffie af. Een goede match dus.

Alles is te koop

Omdat het dus een een ‘shop in shop’ is, mogen Vincent en Daphne alles uit de winkel gebruiken om hun café zo mooi en knus mogelijk te maken. En dat lukt ze. Maar als je zó veel keuze hebt, dan begrijp je natuurlijk wel dat de inrichting van het café niet maandenlang hetzelfde blijft. Die verandert continu. En omdat alles uit het café van de woonwinkel is, is ook alles te koop. Dus kom je er tijdens het drinken van je koffie achter dat die stoel waar je op zit wel érg lekker zit, dan kun je die stoel dus ter plekke kopen.

De koffie – Stooker

De koffie die bij Aoké geschonken wordt, is van Stooker, een koffiebranderij uit Amsterdam. Een heerlijke koffie die niet alleen erg lekker is, maar volgens Vincent ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Elke eerste zaterdag van de maand hebben ze namelijk open huis en verandert de branderij van Stooker in een winkel waar je koffie kunt kopen. Ook kun je hier proeverijen houden, workshops volgen, het brandproces bekijken of gewoon over koffie komen praten.


Mocht je trouwens vragen hebben over de koffie of je willen laten adviseren, schroom niet het te vragen aan Vincent en Daphne. Ze weten je werkelijk álles te vertellen over koffie.

Filterkoffie

Wanneer we beginnen over het knalrode filter-koffiezetapparaat, de’ Moccamaster’, verschijnt er een twinkeling in de ogen van Vincent. Het is dan misschien wel een vrij simpel apparaat, maar het doet volgens hem zeker niet onder aan de gemiddelde ‘pour over-methode‘.

Of we, naast de cappuccino en de flat white, ook deze koffie willen proberen, laten we ons geen tweede keer zeggen. “Laat wel de koffie even afkoelen, voor een nóg intensere smaak. Eigenlijk moet ‘ie zelfs voor je gevoel net iets te veel afgekoeld zijn. Dan is de smaak het lekkerst.”

Lunch, ontbijt en taart

Zo goed als alles wat op de kaart staat, van homemade bananenbrood tot chocolade-karameltaart, tot soep, wordt door Daphne en Vincent zelf bereid. Op het moment doen ze dit voornamelijk nog van te voren thuis, maar in de toekomst hopen ze de mogelijkheid te hebben dit ook ter plekke in het café te bereiden.

Adres

Aoké Café
Drossestraat 7
Facebook.com/aokecafe/

Openingstijden

Maandag: 12:00 – 18:00
Dinsdag: 10:00 – 18:00
Woensdag: 10:00 – 18:00
Donderdag: 10:00 – 18:00
Vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 18:00
Zondag: 12:00 – 17:00

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media:
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem

Één reactie

Reacties zijn gesloten.