Bar Wolkers – Koffie, ontbijt en lunch aan het Spaarne

Vanaf het moment dat Bar Wolkers zich eind 2013 aan het Spaarne vestigde is deze fijne plek een begrip in Haarlem. En terecht! Lekkere koffie, een relaxte huiskamersfeer, en als het even meezit kun je heerlijk ontbijten of lunchen op het terras aan het water!

Bar Wolkers

Bar Wolkers bevindt zich in een prachtig hoog pand aan het Spaarne, waar tot een aantal jaar geleden een lampenwinkel zat. Tegenwoordig is dit een van de vele plekken waar Haarlemmers graag komen om te ontbijten, lunchen, borrelen en koffie te drinken.

Huiskamersfeer

Door de enorme ramen van het ruim honderd jaar oude pand is Bar Wolkers erg ruimtelijk en licht, maar tegelijkertijd ook heel knus door de huiselijke sfeer. Wolkers heeft een open keuken en aan de muur hangt kunst die elke zoveel weken wisselt. Zie je wat moois hangen? Kopen kan!

Koffie

De koffie die bij Bar Wolkers wordt geschonken is sinds de overname van Hans en Pip (juni 2017) van White Label Coffee, een specialty coffee roaster uit Amsterdam. Fan van deze koffie? Dan zit je goed in (omgeving) Haarlem, want deze koffie wordt ook geschonken bij onder andere Native, Frenchie, Cleeff en French Napa.

En zoals het eigenlijk hoort, krijg je bij elk kopje koffie een klein glaasje water. Waarom dat is? Om van te voren de smaak in je mond te neutraliseren, zodat je de koffie nóg beter proeft dus.

Liever koffie mee voor onderweg? Dat kan natuurlijk ook!

View this post on Instagram

White Label Coffee to go van @barwolkers ☕️☀️

A post shared by Coffee Mug Haarlem (@coffeemughaarlem) on

Ontbijt, lunch, borrel

Bij Bar Wolkers kun je natuurlijk terecht voor een goede kop koffie, maar ook voor ontbijt, lunch of een borrel. Het versbelegde zuurdesembrood is bij velen een favoriet. Maar wij nemen als ontbijt eigenlijk bijna nooit wat anders dan yoghurt met granola, fruit (en een scheut jus d’orange), een croissantje of toast met een gekookt eitje. Altijd goed!

Bar Wolkers #2?

Op de vraag of er nog plannen zijn om in de toekomst uit te breiden antwoordde Evan, de voormalig eigenaar, dat hij daar nog niet al te veel over kon zeggen, maar dat hij zeker zijn ogen open houdt naar een mooie locatie. En ja hoor, niet heel veel later opende hij Figee Café, een ontbijt-lunch-koffiebar in het bedrijfsverzamelgebouw de ‘Bakke-Rij’ op het Figee terrein in de Waardepolder, bij het Spaarne.

Werkspot

Bij Bar Wolkers kun je heerlijk wat uurtjes vertoeven om te ontspannen, maar het is ook een prima werkplek. Bij de tafels langs de muren zitten stopcontacten zodat je je laptop (of telefoon) van stroom kunt voorzien én er is gratis WiFi (met toepasselijk wachtwoord: turksfruit).
barwolkerscollage1

Terras

Zit je liever buiten, dan kun je plaatsnemen voor de grote ramen van Bar Wolkers. Groot is het terras niet, maar als je een plekje hebt bemachtigd zit je dan ook wel perfect met mooi uitzicht op het Spaarne. En is het écht mooi weer, dan wordt het terras uitgebreid naar de overkant van de weg, waar je echt letterlijk aan het water zit. Heerlijk!

barwolkerscollage2

Toilet

Het komt niet vaak voor dat we het toilet een eigen alinea geven, maar bij Wolkers is het nou eenmaal een belevenis op zich. Waarom? Kijk maar… Aan toiletpapier geen gebrek!

toilet-wolkers.jpeg

Adres

Bar Wolkers
Gedempte Oude Gracht 139

Openingstijden

Maandag: 08:00-17:00
Dinsdag: 08:00 – 17:00
Woensdag: 08:00 – 17:00
Donderdag: 08:00- 17:00
Vrijdag: 08:00 – 17:00
Zaterdag: 09:00 – 18:00
Zondag: 10:00 – 18:00

Benieuwd wat we je nog meer aanbevelen in Haarlem?

Check hier de andere koffie hotspots waar we eerder over schreven.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media:
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem