Vascobelo – Koffie, ontbijt en lunch met een klassieke twist

Eindelijk heeft het langverwachte Vascobelo zich (in september 2016) ook in Haarlem gevestigd. In de Zijlstraat om precies te zijn. Jawel, dezelfde straat als hun concullega’s van By LimaAnne&Max én Doppio. Maar van die concurrentie lijken ze weinig last te hebben, want zowel doordeweeks als in het weekend is het er gezellig druk.

Vascobelo Haarlem

Vascobelo – From Belgium with love

Vascobelo is een Belgische koffieketen die langzamerhand ook meer en meer in Nederland opduikt. Zo wordt de koffie al op verschillende plekken in heel het land geschonken, maar hebben ze ook al drie zogenoemde V-bars in Amsterdam (onder andere in de fijne boekenwinkel Scheltema op het Spui). En nu dus ook eindelijk in Haarlem. Een welkome toevoeging aan het koffie-aanbod in Haarlem!

Vascobelo Haarlem

Koffie

Het leuke aan Vascobelo is dat ze koffie van hun eigen koffiebonen schenken. Is weer eens wat anders dan de bekendere koffiemerken (denk aan White Label, Bocca en Brandmeester’s) die je in veel Haarlemse koffiezaken tegenkomt. De koffie van Vascobelo is erg smaakvol en heeft zelfs al meerdere prijzen gewonnen. Zo is de koffie onlangs nog verkozen tot beste koffie ter wereld door Coffee Judge en kreeg Vascobelo Amsterdam Zuid bij de AD koffietest een 9,5.

Vascobelo Haarlem

Huiselijke sfeer met een klassieke twist

Vascobelo heeft duidelijk een eigen sfeer en uitstraling. De boeken (zowel in de boekenkasten als hangend aan de muur), het houten meubilair en de prachtige zwart-wit foto’s maken het geheel klassiek maar tegelijkertijd ook trendy.

Vascobelo Haarlem

Deze fijne hotspot bevindt zich in een monumentaal pand in het centrum van Haarlem. Het gebouw telt twee verdiepingen die op toffe wijze met elkaar verbonden zijn door een doorkijk in het plafond, waardoor het van beneden gezien extra ruimtelijk oogt. En zit je boven, dan heb je fijn uitzicht op de levendige Zijlstraat én krijg je tegelijkertijd ook mee wat er beneden gebeurt.

Vascobelo Haarlem

De klassieke bolhoed komt overal in terug. Niet alleen in het logo, maar ook op je kopje koffie, het espresso-apparaat, de servetten, op de verpakking van de koffiebonen (die je hier ook voor thuis kunt kopen), maar ook ook in ‘het echie’ aan de kapstok.

Vascobelo Haarlem

De klassieke/jazzy muziek die er wordt gedraaid past goed bij de sfeer die de zaak uitstraalt: klassiek en trendy, maar tegelijkertijd ook rustgevend. En niet alleen de aankleding en de sfeer van de koffiezaak is klassiek, ook de aankleding van het personeel past hier perfect bij: de stropdassen en bretels die ze dragen maken het helemaal af.

De kaart

Uiteraard heeft Vascobelo een uitgebreide koffiekaart: van cold brew tot french press, en van espresso tot decaf. En voor de koffieleuten met haast is er natuurlijk ook coffee to go.

Vascobelo Haarlem

Verder kun je bij Vascobelo tot 12:00 uur terecht voor een ontbijtje, waarbij je keuze hebt uit onder andere croissantjes, yoghurt, eggs benedict, roerei en wentelteefjes. Qua lunch heb je ruime keuze uit sandwiches, salades en soepen. En de zoetekauwen onder ons kunnen kiezen uit uit verschillende taarten en friandises.

Liever een borrel? Dat kan ook. Vascobelo heeft een uitgebreide wijnkaart én serveert verschillende (speciaal)bieren en cocktails. Voor ieder wat wils dus!

Verborgen terras

Ook fijn: er is een kleine binnentuin (op het zuiden!) waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt zitten.

Baristaworkshop

Wil je zelf ook de fijne kneepjes van het barista-vak leren? Dan kun je hier een baristaworkshop volgen!

Vascobelo Haarlem

Adres

Vascobelo V-Bar Haarlem
Zijlstraat 94, Haarlem

Openingstijden

Maandag: 09:00 – 18:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 18:00
Zondag: 09:00 – 18:00

Benieuwd wat we je nog meer aanbevelen in Haarlem?

Check hier de andere koffie hotspots waar we eerder over schreven.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media:
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem