French Napa – Een beetje van Californië en een beetje van Frankrijk in… Overveen!

Wie had gedacht dat je voor Frans/Californische sferen ook gewoon naar Overveen kunt gaan? Jawel: bij ontbijt-, lunch-, borrel- én koffiezaak French Napa geniet je van een klein beetje Frankrijk met een vleugje Napa Valley. En die combinatie bevalt ons goed! Een gezellige hotspot net buiten Haarlem met lekker eten én heerlijke koffie!

collage french napa

French Napa is al sinds de opening in februari 2017 onze vaste favoriete ontbijtplek wanneer we lekker buiten de deur willen ontbijten, maar geen zin hebben in de drukte van de stad. Overveen is wat dat betreft ideaal, want het ligt op slechts 5 minuten fietsafstand van Haarlem. Zeker de moeite waard om even voor om te fietsen dus!

Ontbijt, lunch en borrel

French Napa is in eerste instantie een perfecte plek om te ontbijten en te lunchen. Maar ook voor een borrel zit je hier goed.

Qua ontbijt kun je hier natuurlijk terecht voor de good old croissant, of de Hotcakes voor als je in een zoete bui bent. Maar vooral favoriet bij ons zijn de Toast Smashed Avocado met gepocheerd ei en bacon, maar ook de toast Scrambled egg California style met bacon. Stevige trek?

collage french napa 2

Ga dan voor de Napa B Burger. Die schijnt legendarisch te zijn!

French Napa is doorgaans tot 18:00 open, maar op woensdag en vrijdag maken ze een uitzondering voor de Table d’Hôtes.

Table watte?

Elke woensdag- en vrijdagavond kun je aanschuiven voor een Table d’Hôtes. Lekker aanschuiven voor het avondeten zonder te hoeven reserveren (mag wel) en eten wat de pot schaft!

Wij probeerden onlangs de ‘Chaud Dog’, oftewel een hotdog op een brioche, met gekarameliseerde uien, chedar, avocado, truffelmayo en zuurkool. En die was heerlijk!

Maar ook de rest van het menu klinkt niet mis. Shared Taco’s, Fondue Napa of Shrimps du Fromage anyone?!

Koffie

White Label Coffee doet het goed! En niet alleen in Amsterdam waar ze hun branderij en eigen espressobar hebben, maar ook in omgeving Haarlem. Want niet alleen wordt White Label bij Bar Wolkers, Native, Frenchie en Cleeff geschonken, ook bij French Napa staan ze op de kaart. Niet heel gek, want die koffie is nou eenmaal erg lekker!

Op de kaart vind je natuurlijk de standaard koffies zoals espresso, cappuccino, flat white en latte machiato. Maar op verzoek kunnen ze daar nog wel eens van afwijken. Gelukkig maar, zodat we ook hier gewoon terecht kunnen voor onze geliefde cortado’s.

french napa cortado

Terras

Sinds voorjaar 2018 is French Napa eindelijk ook de gelukkige eigenaar van een heerlijk terras. Met mooi weer wordt het kleine grasveldje voor de deur omgetoverd tot een heerlijk terras waar bijna heel de dag de zon schijnt!

https://www.instagram.com/p/BioPhC_ni0t/

Adres

French Napa
Bloemendaalseweg 333, Overveen

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 18:00
Dinsdag: 08:30 – 18:00
Woensdag: 08:30 – 22:00
Donderdag: 08:30 – 18:00
Vrijdag: 08:30 – 22:00
Zaterdag: 08:30 – 18:00
Zondag: 09:30 – 18:00

Benieuwd wat we je nog meer aanbevelen in Haarlem?

Check hier de andere koffie hotspots waar we eerder over schreven.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media:
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem