Koffieduss – Op de koffie bij de kapper

Wat hebben de kapper en een goed kopje koffie met elkaar te maken? Nou… doorgaans niks. Maar in het geval van Knippenduss en Koffieduss alles! Hier kom je namelijk niet alleen om geknipt, geverfd of gestyled te worden, maar ook voor een kop heerlijke koffie. En tegenwoordig ook voor een lekker ontbijtje, een heerlijke lunch en nog veel meer lekkers!

Ja, en… Duss?!

Dat wij Nederlanders het woordje ‘dus’ regelmatig als stopwoordje gebruiken wist je vast. Maar dat is niet de reden dat dat woordje ‘Duss’ steeds maar weer terugkomt bij deze hotspot (Koffieduss, Knippenduss, Beautyduss…). De echte reden heeft te maken met eigenaresse Femke van Dusschoten (aha! @Femkeduss!).

Van Knippenduss tot Koffieduss (en ook nog Beautyduss)

Femke van Dusschoten startte in 2013 haar eigen bedrijf Knippenduss elders in Haarlem. Per juli 2017 verhuisde ze naar een prachtig nieuw pand aan de Schotersingel (tussen het Kleverpark en het station) en breidde ze ook gelijk uit met Koffieduss. Jep, inderdaad: een kapper én een koffiezaak in één. Dat houdt dus niet alleen in dat je tijdens een knipbeurt lekkerdere koffie kunt krijgen dan bij welke kapper dan ook (it’s true), maar ook dat je hier gewoon heen kunt gaan voor alleen een kop koffie, ontbijt of lunch.

collage koffieduss 3
Bij binnenkomst sla je linksaf voor een knipbeurt en rechtsaf voor een goede kop koffie.

En daar bleef het niet alleen bij, want tegelijkertijd werd ook nog eens Beautyduss geopend in hetzelfde pand, in samenwerking met Emily Wemer. Een beautysalon waar je terecht kunt voor onder andere facials en massages.

https://www.instagram.com/p/BdzOdtBgH3T/

De koffie (duss…)

De koffie die geserveerd wordt bij Koffieduss is van Single Estate Coffee Roasters. En eigenlijk is de koffie alleen al een reden om naar Koffieduss te gaan, want die is heerlijk!

collage koffieduss 4

Hoe je je koffie ook drinkt, ze kunnen het allemaal voor je maken. Sterk, minder sterk, zoet, met koeienmelk, havermelk, sojamelk of amandelmelk. Alles kan!

Ook voor de verkoelende koffie kun je bij Koffieduss terecht, want zowel de iced latte als de frozen cappuccino staan op de kaart. En ook die hebben we getest, en we kunnen beamen: die zijn erg lekker met warm weer!

collage koffieduss 5

Oja, wil je ook zo’n tof canvastasje hebben? Bij een lunch voor twee personen krijg je er zo’n tasje gratis bij!

… en nu ook lunch!

Bij Koffieduss kon je dus al enige tijd koffie drinken, met een lekker ontbijtje (verschillende soorten croissants, yoghurt bowls en overnight oats), taartje of stukje bananenbrood. Maar sinds kort heeft Koffieduss ook een volwaardige lunchkaart. En die moesten wij natuurlijk even testen.

We kregen de keuze uit verschillende soorten tosti’s gemaakt van Turks brood (met Nutella, met ham&kaas of met spicy chorizo). We begonnen al meteen te kwijlen toen we de Spicy Chorizo op de kaart zagen staan, dus er was geen twijfel over mogelijk dat we die zouden kiezen.

collage koffieduss 6

Daarnaast kregen we ook nog de keuze uit verschillende belegde ciabatta’s: een ciabatta met gegrilde paprikaspread, komkommer en walnoten, en een ciabatta met rucola, geitenkaas, honing, komkommer en aardbeienjam. En die laatste blijkt een verrassend lekkere combinatie!

Processed with VSCO with 4 preset

Koffieduss

Fijn aan Koffieduss is dat het zowel binnen als buiten goed is. Binnen is het ontzettend gezellig en stijlvol ingericht, wat er voor zorgt dat dit ook echt een leuke plek is om naar toe te gaan speciaal voor de koffie (of je nou naar de kapper moet of niet).

Processed with VSCO with 6 preset

https://www.instagram.com/p/BefgRpGH0qK/

Maar ook het terras aan de voorzijde is ontzettend fijn om te zitten met mooi weer.
collage koffieduss 2

Liever in het park?

Zit (of lig) je liever even lekker in het park dan binnen of op het terras? Dat kan ook! Koffieduss heeft kleedjes voor je klaarliggen om te lenen. Je kunt dan gewoon binnen bestellen en je eten en drinken meenemen naar het parkje aan de Schotersingel. Ideaal in de zomer!

Processed with VSCO with 6 preset

Heerlijk toch?!

https://www.instagram.com/p/Bhy6EKaH5NF/

Adres

Koffieduss
Schotersingel 115, Haarlem

Openingstijden

Maandag: 08:30 -17:30
Dinsdag: 08:30-17:30
Woensdag: 08:30 -17:30
Donderdag: 08:30-17:30
Vrijdag: 08:30 -17:30
Zaterdag: 08:30 -16:00
Zondag: Gesloten

Benieuwd wat we je nog meer aanbevelen in Haarlem?

Check hier de andere koffie hotspots waar we eerder over schreven.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe koffie hotspots in Haarlem?

Volg Coffee Mug dan ook op social media:
Facebook: Coffee Mug Haarlem
Instagram: @coffeemughaarlem